Tijdens uitvaart

 

Aankomst afscheidsdienst:
Na aankomst begeleiden wij u en andere nabestaanden naar binnen. Voor de familie en andere directe nabestaanden is er vaak een aparte ontvangstkamer op de afscheidslocatie. U bespreekt van tevoren met de uitvaartverzorger hoe u de binnenkomst op de afscheidslocatie geregeld wilt hebben.

Het laatste afscheid:
Met uw uitvaartverzorger bespreekt u hoe u het moment van het laatste afscheid van uw overleden dierbare wilt laten verlopen.

Crematie:
Bij een crematie mag u – als u dat wilt – de overledene begeleiden naar de ovenruimte. U kunt ook aanwezig zijn bij de invoer in de oven.

Begrafenis:
In het geval van een begrafenis brengen we de overledene naar de eventuele afscheidsbijeenkomst bij de begraafplaats. Daar wordt vaak nog een laatste woord van afscheid gehouden. Met uw uitvaartverzorger stemt u af waar op de begraafplaats afscheid wordt genomen en wie daarbij aanwezig zijn. Ook bespreekt u of u bij het dalen van de kist aanwezig wilt zijn.

Na afloop:
Na de begrafenis of crematie zorgt de uitvaartverzorger ervoor dat u de akte van overlijden en persoonlijke aandenkens terugkrijgt. Denk bijvoorbeeld aan de condoleancemap, linten, kaarten of het kruisje.

Delen: